Papryka faszerowana ryżem i mięsem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
50 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

papryka faszerowana

Potrzebne składniki

• kostka bulionu - 1/2 szt.
• duża papryka - 1 szt.
• ugotowany ryż - 4 łyżka(i)
• drobiowe mięso mielone - 5 dag
• cebula - 1/2 szt.
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na łyżeczce oleju z mielonym mięsem. Dodać ugotowany ryż, wymieszać, chwilę podsmażyć. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i napełnić farszem. Wstawić do żaroodpornego naczynia. Pół kostki bulionu zalać 200 ml wrzącej wody. Bulionem podlać paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika. Piec ok 30 minut w temp 180 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher