|
||||||||||
Krem pomaranczowo - orzechowyKrótki opis potrawyPyszny deser!!Potrzebne składniki 20 dag twarożku 2 pomarancze sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki miodu po łyżeczce posiekanych orzeszków pistacjowych, pestek pinii i orzechow laskowych 2 łyzki płatków migdałowych listki melisy i mandarynka do dekoracji Etapy przyrządzania1
Pomarancze dokladnie wyszorowac, sparzyc , osuszyc. Z jednej bardzo cienko obrac skórke, drobno pokroic, wycisnac sok, wymieszac z miodem, sokiem z skorka z cytryny, serkiem, posiekanymi orzechami, pestkami pinii i migdałami. Drugą pomarańcze obrac, pokoric w drobną kostkę, usunać pestki, dodac do twarozku, wymieszac, lekko schlodzic.
Ulozyc w pucharkach, udekorowac listkami melisy i czastkami mandarynki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|