|
||||||||||
Ciato migdałoweKrótki opis potrawyBardzo smacznePotrzebne składniki masło - 10 g mleko 0,5% - 50 ml jajka - 1/2 jajka cukier - 1 łyżeczka(i) sol kardamon drożdże - 1 łyżeczka(i) mąka - 12 dag jabłka - 2 szt. śmietany - 1/2 szkl. skorka cytrynowa kasza manna - 15 g miod - 1 łyżka(i) płatki migdałowe - 40 g Etapy przyrządzania1
Masło roztopić i zalać mlekiem. Dodać pół jajka , cukier, sol, kardamon, rozdrobnione drożdże, wymieszać i wlać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia , rozwałkować.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć na niej ciasto. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na cieście.Śmietanę odparować na małym ogniu do połowy, powoli dodawać kaszę manną i ubijać trzepaczką. Dodać łyżkę miodu, płtki migdałowe i skórkę cytrynową, masę polać jabłka i piec w temp. 200 stopni Celsjusza około 25 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|