Ciato migdałowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo smaczne

Potrzebne składniki

• masło - 10 g
• mleko 0,5% - 50 ml
• jajka - 1/2 jajka
• cukier - 1 łyżeczka(i)
• sol
• kardamon
• drożdże - 1 łyżeczka(i)
• mąka - 12 dag
• jabłka - 2 szt.
• śmietany - 1/2 szkl.
• skorka cytrynowa
• kasza manna - 15 g
• miod - 1 łyżka(i)
• płatki migdałowe - 40 g

Etapy przyrządzania

1
Masło roztopić i zalać mlekiem. Dodać pół jajka , cukier, sol, kardamon, rozdrobnione drożdże, wymieszać i wlać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia , rozwałkować.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć na niej ciasto. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na cieście.Śmietanę odparować na małym ogniu do połowy, powoli dodawać kaszę manną i ubijać trzepaczką. Dodać łyżkę miodu, płtki migdałowe i skórkę cytrynową, masę polać jabłka i piec w temp. 200 stopni Celsjusza około 25 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher