|
||||||||||
Roladki z kurczaka z farszemKrótki opis potrawyroladkiPotrzebne składniki piersi z kurczaka - 8 szt. pęczek natki pietruszki pęczek bazylii pęczek szczypiorku twaróg - 40 dag żółtko plasteri boczku - 8 szt. białe wytrawne wino - 1/2 szkl. bulion - 1/2 szkl. olej - 3 łyżka(i) sól pieprz czosnek Etapy przyrządzania1
Mięso lekko rozbić. Natkę pietruszki, bazylię, szczypiorek opłukać i posiekać. Połowę ziół wymieszać z połową twarogu. Dodać żółtko, rozgnieciony ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem. Farsz ułożyć na płatach męsa i zawinąć. Każdą roladkę owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką i obsmażyć na oleju. Zalać winem i wywarem, dusić ok 30 min. Wyjąć roladki i odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu dodać resztę twarożku, ziół i gotować jeszcze 5 min. Sos doprawić solą oraz pieprzem. Podawać razem z roladkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|