|
|||||||||
Koperty z serem ple¶niowymKrótki opis potrawyciasto francuskie z seremPotrzebne składniki cisato francuskie - 250 g ser ple¶niowy typu roquefort - 200 g orzechy włoskie - 50 g ¶mietana 22% - 5 łyżka(i) jajko - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1) Ser kruszymy na drobne kawałki do miseczki. Dodajemy ¶mietanę i wyrabiamy do¶ć jednolit± masę. Dodajemy pokruszone orzechy włoskie. Mieszamy cało¶ć.
2) Ciasto rozkładamy na blacie. Kroimy je na kwadraty o boku 10 cm. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Brzegi kwadratów smarujemy jajkiem. Nakładamy nadzienie, przykrywamy drugim kwadratem i dolepiamy starannie brzegi. Wierzch smarujemy jajkiem.
3) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. na ok. 15 min.
2
1) Ser kruszymy na drobne kawałki do miseczki. Dodajemy ¶mietanę i wyrabiamy do¶ć jednolit± masę. Dodajemy pokruszone orzechy włoskie. Mieszamy cało¶ć.
2) Ciasto rozkładamy na blacie. Kroimy je na kwadraty o boku 10 cm. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Brzegi kwadratów smarujemy jajkiem. Nakładamy nadzienie, przykrywamy drugim kwadratem i dolepiamy starannie brzegi. Wierzch smarujemy jajkiem.
3) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. na ok. 15 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |