|
|||||||||
Koperty z serem ple¶niowymKrótki opis potrawyciasto francuskie z seremPotrzebne składniki cisato francuskie - 250 g ser ple¶niowy typu roquefort - 200 g orzechy włoskie - 50 g ¶mietana 22% - 5 łyżka(i) jajko - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1) Ser kruszymy na drobne kawałki do miseczki. Dodajemy ¶mietanę i wyrabiamy do¶ć jednolit± masę. Dodajemy pokruszone orzechy włoskie. Mieszamy cało¶ć.
2) Ciasto rozkładamy na blacie. Kroimy je na kwadraty o boku 10 cm. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Brzegi kwadratów smarujemy jajkiem. Nakładamy nadzienie, przykrywamy drugim kwadratem i dolepiamy starannie brzegi. Wierzch smarujemy jajkiem.
3) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. na ok. 15 min.
2
1) Ser kruszymy na drobne kawałki do miseczki. Dodajemy ¶mietanę i wyrabiamy do¶ć jednolit± masę. Dodajemy pokruszone orzechy włoskie. Mieszamy cało¶ć.
2) Ciasto rozkładamy na blacie. Kroimy je na kwadraty o boku 10 cm. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Brzegi kwadratów smarujemy jajkiem. Nakładamy nadzienie, przykrywamy drugim kwadratem i dolepiamy starannie brzegi. Wierzch smarujemy jajkiem.
3) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. na ok. 15 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |