|
|||||||||
Pasztet z królikaKrótki opis potrawyWy¶mienity pasztetPotrzebne składniki królik - 650 g w±troba wołowa - 350 g włoszczyzna - 100 g cebula - 80 g jajka - 2 czerstwa bułka - 50 g sól, pieprz, ziele angielskie, przyprawy korzenne tarta bułka masło do nasmarowania blachy Etapy przyrządzania1
Czę¶ci królika i w±trobę ugotować z włoszczyzn±, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Gdy mięso jest miękkie, ostudzić, oczy¶cić z ko¶ci.
2
W wywarze namoczyć bułkę, odcisn±ć. Mięso, warzywa i bułę, cebulę zemleć 2 razy w maszynce.
Do masy dodać jajka, posolić, popieprzyć do smaku, doprawić przyprawami korzennymi, gdy masa jest zbyt sucha dodać odrobinę wywaru.
3
Gotow± masę przełożyć do w±skiej blaszki (ewentualnie 2) posmarowanej masłem i posypanej tart± bułk±, wygładzić.
Piec w gor±cym piekarniku do zarumienienia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |