|
|||||||||
Mazurek z krówkow± polew±Krótki opis potrawyPychaPotrzebne składniki Kruche ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 25 dag masła 3 żółtka Krówkowa polewa 20 dag masła 30 dah krówek Do dekoracji: migdały rodzynki Etapy przyrządzania1
Do m±ki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowan± tłuszczem prostok±tn± formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C.
Masło rozpu¶cić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszaj±c, aby powstała jednolita masa (co jaki¶ czas można zdj±ć z ognia i zmiksować mikserem).
Ostudzone kruche ciasto polać ciepł± polew± i dowolnie udekorować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |