Mazurek z krówkow± polew±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pycha

Potrzebne składniki

• Kruche ciasto:
• 3 szklanki maki pszennej
• 1,5 szklanki cukru pudru
• 1 cukier waniliowy
• 25 dag masła
• 3 żółtka
• Krówkowa polewa
• 20 dag masła
• 30 dah krówek
• Do dekoracji:
• migdały
• rodzynki

Etapy przyrządzania

1
Do m±ki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowan± tłuszczem prostok±tn± formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Masło rozpu¶cić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszaj±c, aby powstała jednolita masa (co jaki¶ czas można zdj±ć z ognia i zmiksować mikserem). Ostudzone kruche ciasto polać ciepł± polew± i dowolnie udekorować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)