Okoń z masłem rozmarynowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne i zdrowe

Potrzebne składniki

• okonie - 8 szt.
• maslopomarańcza - 1 szt.
• rozmaryn - 1 szt.
• filety anchovy - 6 szt.

Przydatne akcesoria

patelnia

Etapy przyrządzania

1
Pomarańczę przekrój na pól,jedną część zostaw do dekoracji,z drugiej wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.Oderwij listki z rozmarynu.Zmiksuj w blenderze masło,sok i skórkę z pomarańczy,rozmaryn i filety z anchovy.Mocno rozgrzej patelnię grillową.Każdą rybę posmaruj z obu stron rozmarynowym masłem,ułóż na patelni i smaż10 minut polewając sosem z rozpuszczonego masła.Podawaj z kawałkami pomarańczy.

Jak podawać?

z kawałkami pomarańczy Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher