Nadziewane filety drobiowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zamiast kotletów z piersi kurczaka

Potrzebne składniki

• pierś kurczaka - 2
• plastry żółtego sera
• papryka czerwona
• ogórki konserwowe
• jajka
• tarta bułka
• kilka liści sałaty do dekoracji

Etapy przyrządzania

1
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka kroimy. Następnie lekko rozbijamy (najlepiej rozbijać przez folię spożywczą, aby nie miażdżyć włókien).
2
Filety obsypujemy przyprawami (według uznania), przekładamy czosnkiem i odstawiamy do lodówki by przeszły przyprawami.
3
Paprykę myjemy i kroimy w paski, ogórki konserwowe obieramy i kroimy także w paski.
4
Na każdy filet kładziemy plasterek sera, paseczek papryki, ogórka i zwijamy w ruloniki. Spinamy wykałaczkami. Jajka roztrzepujemy, ruloniki maczamy w jajku i bułce tartej. Na mocno rozgrzanym oleju smażymy kilka minut z każdej strony. Układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Jak podawać?

Z frytkami i surówką z kapusty Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2014 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher