|
||||||||||
Sałatka z gotowanych porówKrótki opis potrawycoś dla fanatyków porówPotrzebne składniki 12 porów sól sos winegret posiekany szczypiorek Etapy przyrządzania1
Pory płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy korzenie i ciemne liście, raz jeszcze dokładnie płuczemy. Zalewamy lekko osoloną wodą, gotujemy na średnim ogniu 15-20 min. Pory dokładnie osączamy, polewamy sosem winegret, odstawiamy na godzinę, odcedzamy sos, układamy na salaterce, posypujemy szczypiorkiem, kropimy sosem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|