Surówka Polska z kapusty młodej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Polskie :)

Potrzebne składniki

• 40 dag kapusty białej
• cebula
• ogórek
• pół pęczka zielonego kopru
• łyżeczka musztardy
• 4 łyżki oleju lub pół szklanki śmietany
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczoną z zewnętrznych, uszkodzonych liści kapustę szatkujemy, lekko solimy, skrapiamy kwasem cytrynowym. Cebulę i ogórek dość drobno kroimy, dodajemy do kapusty. Wsypujemy sporo posiekanego kopru, odrobinę pieprzu. Olej lub śmietanę mieszamy z musztardą, oblewamy surówkę, mieszamy. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher