|
||||||||||
Surówka wieloowocowa z rumemKrótki opis potrawySurówka wieloowocowa z rumem - polecam!Potrzebne składniki 20 dag poziomek 10 dag truskawek 10 dag malin 10 dag czarnych jagód 5 dag konfitur wiśniowych 8 dag cukru cukier waniliowy 25 g rumu 1 szklanka śmietany kremówki Etapy przyrządzania1
Owoce przebieramy, myjemy, osączamy, usuwamy szypułki, wkładamy do szklanych kompotierek lub szerokich kieliszków do szampana. Posypujemy cukrem i cukrem waniliowym, skrapiamy rumem, obkładamy bitą śmietaną i dekorujemy konfiturami z wiśni.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|