Surówka wieloowocowa z rumem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Surówka wieloowocowa z rumem - polecam!

Potrzebne składniki

• 20 dag poziomek
• 10 dag truskawek
• 10 dag malin
• 10 dag czarnych jagód
• 5 dag konfitur wiśniowych
• 8 dag cukru
• cukier waniliowy
• 25 g rumu
• 1 szklanka śmietany kremówki

Etapy przyrządzania

1
Owoce przebieramy, myjemy, osączamy, usuwamy szypułki, wkładamy do szklanych kompotierek lub szerokich kieliszków do szampana. Posypujemy cukrem i cukrem waniliowym, skrapiamy rumem, obkładamy bitą śmietaną i dekorujemy konfiturami z wiśni. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher