Sałatka jajeczno- ziemniaczana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sałatka

Potrzebne składniki

• 4 ziemniaki
• 3 jajka
• 2 cebule
• sól, pieprz, cukier
• 15 dag kwaśnych jabłek (lub kwaszonych ogórków)
• 3 łyżki oliwy lub oleju
• łyżka octu
• pół pęczka koperku
• łyzka musztardy

Etapy przyrządzania

1
1. ugotuj ziemniaki i pokrój je w kostkę. Obrane cebule posiekaj, przelej wrzątkiem, osącz, skrop octem. Jabłka (lub ogórki) obierz i pokrój w kostkę, tak jak ziemniaki. 2. Połącz składniki, wlej oliwę i ocet, dodaj musztardę. Przypraw całość do smaku, wymieszaj. 3. Ugotuj na twardo jajka, ostudź, obierz, drobno posiekaj. Koperek umyj, osącz i posiekaj. 4. Części jajek koperku wymieszaj ze składnikami sałatki, a częścią posyp ją grubo po wierzchu. Odstaw sałatkę na około pół godziny w chłodne miejsce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher