|
||||||||||
Krem makowy z ananasemKrótki opis potrawyPyszny deserPotrzebne składniki mielony mak - 50 g chudy jogurt - 400 g miód - 1 łyżka(i) mały ananas - 1 szt. Przydatne akcesoriadeska do krojenia, nóżEtapy przyrządzania1
Wymieszać mak z jogurtem i miodem.
Oczyścić ananas z liści, przekroić wzdłuż i pokroić na ćwiarki, usuwając jednocześnie twardy głąb. Obrać kawałki ananasa ze skórki i pokroić na niewielkie kawałki.
Dodać do kremu makowego i od razu podawać.
Jak podawać?w salaterkachUwagiJeżeli nie chcesz podawać potrawy od razu po jej przygotowaniu, użyj gruszek zamiast ananasa. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|