|
|||||||||
Arbuz Ze ¦mietan±Krótki opis potrawy15 minut - 4 porcje 1 porcja - 280 kaloriiPotrzebne składniki arbuz - połówka ¶mietana kremówka - 20 dkg gęsta kwa¶na ¶mietana - 15 dkg cukier waniliowy - 1 torebeczka sok z cytryny - 2 łyżki Etapy przyrządzania1
Pokroić arbuz na cz±stki usun±ć pestki. Odci±ć mi±ższ od skórki, pokroić na niezbyt duże kawałki.
2
Ubić kremówkę (¶mietan nie powinna być jednak zbyt sztywna). W trakcie ubijania wsypywać stopniowo cukier waniliowy. Dodać kwa¶n± ¶mietanę , dokładnie rozmieszać. Doprawić do smaku 2-3 łyżkami soku z cytrynki.
3
DEKORACJA !! :)
Wyłożyć kawałki arbuza na cztery małe talerzyki, polać ¶mietan±. Udekorować deser otart± skórk± z cytryny (owoc wcze¶niej należy sparzyć wrz±tkiem) oraz listkami melisy.
ENJOY !!! WARTO :)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |