|
|||||||||
Sałatka ¶ledziowa z czerwon± fasolk±Krótki opis potrawySkładniki wystarcz± na 10-12 porcji. Podawać z pieczywem i wędlin±.Potrzebne składniki 70 dag filetów ¶ledziowych puszka czerownej fasoli 1,2 kg ziemniaków 30 dag kiszonyc ogórków 20 dag cebuli 6 jajek 20-30 dag jabłek majonez sól pieprz Etapy przyrządzania1
¦ledzie moczyć w wodzie z octem ok. 2 godzin, a następnie pokroić w kostkę. Ogórki, cebulę, jabłka, ugotowane na twardo jajka i ugotowane w mundurkach ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolkę os±czyć z zalewy.
Wszystko razem wymieszać, poł±czyć z majonezem. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |