Sałatka ¶ledziowa z czerwon± fasolk±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Składniki wystarcz± na 10-12 porcji. Podawać z pieczywem i wędlin±.

Potrzebne składniki

• 70 dag filetów ¶ledziowych
• puszka czerownej fasoli
• 1,2 kg ziemniaków
• 30 dag kiszonyc ogórków
• 20 dag cebuli
• 6 jajek
• 20-30 dag jabłek
• majonez
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
¦ledzie moczyć w wodzie z octem ok. 2 godzin, a następnie pokroić w kostkę. Ogórki, cebulę, jabłka, ugotowane na twardo jajka i ugotowane w mundurkach ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolkę os±czyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać, poł±czyć z majonezem. Doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)