|
||||||||||
Przekładaniec tuńczykowyKrótki opis potrawySkładniki wystarczą na około 8 porcji.Potrzebne składniki 1 puszka tuńczyka 5 jajek 1 średnia cebula 5 dag masła 15 dag żółtego sera majonez sól pieprz Etapy przyrządzania1
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ugotowane na twardo jajka, studzimy i oddzielamy białka od żółtek. Białka i żółtka rozcieramy osobno na tarce. Następnie cebule kroimy w kostkę. Zamrażamy masło. Żółty ser trzemy na tarce. Przygotowane składniki układamy warstwami w następującej kolejności: białka, połowa żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu, cebula, tuńczyk, masło (zamrożone należy zetrzeć na tarce o małych oczkach bezpośrednio na tuńczyka), resztę żółtego sera, 2-3 łyżki majonezu i żółtka. Każdą warstwę majonezu solimy i pieprzymy. Sałatka musi się "przegryźć".
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|