zupa czeska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: karoolla1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pycha

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 50 dag
• cebula - 1 szt.
• czosnek - 3
• olej - 5 łyżka(i)
• m±ka pszenna - 2 łyżka(i)
• kminek - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• majeranek - szczypta(y)
• wędzony boczek - 5 dag

Etapy przyrządzania

1
Cebulę i czosnek oczy¶cić, obrać i drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę, włożyć do garnka i lekko podsmażyć na oleju, tak aby wytopił się tłuszcz. Do boczku dodać cebulę i czosnek. Podgrzewać na wolnym ogniu około 5 min. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsmażać 3-4 min z boczkiem, cebul± i czosnkiem. Opruszyć m±k±, wymieszać i podgrzewać kolejne 3 min.Zalać 2 litrami wrz±tku. Dodać przyprawy. Gotować ok. 15 min, aż zupa zgęstnieje, a ziemniaki będ± miękkie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: karoolla1987
karoolla1987
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (76)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)