|
|||||||||
zupa czeskaKrótki opis potrawyPychaPotrzebne składniki ziemniaki - 50 dag cebula - 1 szt. czosnek - 3 olej - 5 łyżka(i) m±ka pszenna - 2 łyżka(i) kminek - szczypta(y) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) majeranek - szczypta(y) wędzony boczek - 5 dag Etapy przyrządzania1
Cebulę i czosnek oczy¶cić, obrać i drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę, włożyć do garnka i lekko podsmażyć na oleju, tak aby wytopił się tłuszcz. Do boczku dodać cebulę i czosnek. Podgrzewać na wolnym ogniu około 5 min. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsmażać 3-4 min z boczkiem, cebul± i czosnkiem. Opruszyć m±k±, wymieszać i podgrzewać kolejne 3 min.Zalać 2 litrami wrz±tku. Dodać przyprawy. Gotować ok. 15 min, aż zupa zgęstnieje, a ziemniaki będ± miękkie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |