Czereśniówka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
• Napoje
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:))

Potrzebne składniki

• 1 kg czerwonych czereśni
• 1 l wódki
• 1/2 kg cukru

Etapy przyrządzania

1
1. Owoce umyj, osusz i ponacinaj. następnie zalej je wódką i odstaw na 2 miesiące na słoneczny parapet. 2. Ostrożnie, by nie zmącić roztworu, zlej nalewkę. Na owoce wsyp cukier. Odstaw, aby puściły sok, a cukier całkowicie się rozpuścił. 3. Roztwór alkoholowy wymieszaj z sokiem, przefiltruj przez bibułkę kuchenna. 4. Wlej nalewkę do butelek, szczelnie zakorkuj, umieść w chłodnym i ciemnym miejscu co najmniej na następne dwa miesiące.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher