Cielęcina z ryżem i winogronami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wołowin±
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na wyj±tkowe okazje, imieniny, urodziny

Potrzebne składniki

• cielęcina - 40 dag
• duża cebula
• winogrona - 40 dag
• gęsta kwa¶na ¶mietana - 1/2 szkl.
• bulion - 1/2 szkl.
• ugotowany ryż - 1 szkl.
• sól, pieprz, cukier - do smaku
• olej

Przydatne akcesoria

deska do krojenia, nóż, rondel

Etapy przyrządzania

1
Cielęcinkę kroimy w drobn± kosteczkę
2
Cebulę siekamy i lekko podsmażamy w rondlu. Dodajemy cielęcinę i mocno rumienimy na dużym ogniu.
3
Wsypujemy winogrona, zalewamy bulionem, dusimy potrawę pod przykryciem ok. 5 min.
4
Dodajemy ¶mietanę i ugotowany ryż, mieszamy i doprawiamy sol±, pieprzem i cukrem.

Jak podawać?

Z zielon± sałat± lub surówk± z marchewki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)