Pierogi z twarogiem i rodzynkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pycha!!

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• około 70 dag mąki
• około 1 szklanka letniej wody
• 1 jajko
• sól
• Farsz:
• 40 dag twarogu
• 10 dag rodzynek
• 1 serek waniliowy
• 1 małe jabłko
• cukier
• śmietana

Etapy przyrządzania

1
Przygotować farsz. Twaróg, serek i cukier zmiksować razem. Rodzynki zaparzyć wrzątkiem i trochę potrzymać w gorącej wodzie aż zmiękną. Dodać je to twarogu wraz z drobno pokrojonym jabłkiem. Przygotować ciasto. Ugnieść mąkę z wodą i jajkiem, dodać sól. Cienko rozwałkować ciasto, formować krążki. Na środek kłaść farsz i lepić pierogi. Wrzucać do gotującej się osolonej wody. Podawać ze śmietaną i cukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher