|
|||||||||
Pierogi z kapust± i grzybamiKrótki opis potrawyZnana potrawa...Potrzebne składniki Ciasto: 350 g m±ki 2 jajka 30 g masła 100 ml letniej wody Farsz: 100 g masła 100 g kapusty kiszonej 200 g cebuli białej 20 g suszonych grzybów sól pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby dzień wcze¶niej namoczyć, ugotować do miękko¶ci i drobno pokroić. Do nich dodać roztopione masło, pokrojon± i przesmażon± na złoto cebulę i ugotowan± zmielon± kapustę. Wszystko smażyć na małym ogniu do uzyskania jednolitego gładkiego farszu, Doprawić sol± i pieprzem. Przygotować ciasto: masło roztopić i lekko przestudzić. Ze wszystkich składników zagnie¶ć ciasto. Powinno być sprężyste i l¶ni±ce. Rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklank± kółka. Na każde zakładać łyżeczk± farsz i zlepiać pierogi.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |