3 BIT-ciasto

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewkavip
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

super bez pieczenia

Potrzebne składniki

• herbatniki - 6 op.
• snieżki - 2 szt.
• zelatyna - 1 łyżeczka(i)
• mleko - 1 szkl.
• cukierki krówki - 30 dag
• budynie smietankowe - 2 szt.
• mleko - 0,5 l
• galaretka żółta - 1 szt.
• margaryna - 1 szkl.
• wódka - 1 szkl.

Przydatne akcesoria

mikser

Etapy przyrządzania

1
Ugotować budyń do jeszcze gor±cego dodacsucha galaretke. ustudzic, utrzec z margaryna. Ubic ¶nieżkę z 1szkl. mleka i dodac żelatynę rozpuszczona niewielkiej ilo¶ci goracej wody. Herbatniki namaczac każdego z osobna w wódce i kła¶c na blache na to masę budyniow± na masę herbatniki na herbatniki krówki rozposzczone na krówki herbatniki ¶nieżka ubita i posypać czekolad±. Odstawic do chłodnego miejsca najlepiej na 12 godz. PYCHA!!!!!

Uwagi

zamist krówek mozna dać mleko ciemne Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: ewkavip
ewkavip
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (1)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)