STROGONOFF

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre na kaca

Potrzebne składniki

• mięso wołowe - 500 g
• pieczarki - 30 dkg
• przyprawa VEGETA
• cebula - 1-2
• papryka - 1
• koncentrat pomidorowy - żeby miało kolor
• ogórki kiszone - 4-5

Etapy przyrządzania

1
Mięso wołowe pokroić w kostkę, obsypać mąką i smażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do gara, wygotować patelnię i przelać też do gara. Gotować ok. 2 godzin. Pieczarki obrać, pokroić, obsmażyć na maśle, dodając pod koniec soli i pieprzu. Do gara wsypać VEGETY + cebulę lekko obsmażoną, paprykę pokroić w paski - do gara ;) Gotować razem ok 10-15 min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i starte na tarce ogórki kiszone. Według uznania można dodać: * 4 ziela * listek do mięsa (gotującego się). potem dodać paprykę (przyprawa)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher