|
|||||||||
Z szynk± i pieczarkamiKrótki opis potrawyw sam raz dla łasuchówPotrzebne składniki 400 g. ryżu 400 g. pieczarek ¶wieży ogórek 2 cebule 200 g. szynki 2 łyżki kaparów (niekoniecznie) 3 łyżki octu winnego 7 łyżek oliwy szczypta cukru ¶wieże lub suszone zioła - szczypiorek estragon bazylia sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Ryż opłukać, gotować przez 17 minut w dużej ilo¶ci osolonej wody. Odcedzić. Pieczarki i ogórek obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paseczki. Kapary posiekać. Składniki poł±czyć dodać ryż, posolić i popieprzyć. Z oliwy, octu winnego i cukru zrobić sos. Polać ryż z warzywami, delikatnie wymieszać. Posypać posiekanymi ziołami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |