Z szynk± i pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: domciak
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

w sam raz dla łasuchów

Potrzebne składniki

• 400 g. ryżu
• 400 g. pieczarek
• ¶wieży ogórek
• 2 cebule
• 200 g. szynki
• 2 łyżki kaparów (niekoniecznie)
• 3 łyżki octu winnego
• 7 łyżek oliwy
• szczypta cukru
• ¶wieże lub suszone zioła - szczypiorek
• estragon
• bazylia
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ryż opłukać, gotować przez 17 minut w dużej ilo¶ci osolonej wody. Odcedzić. Pieczarki i ogórek obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paseczki. Kapary posiekać. Składniki poł±czyć dodać ryż, posolić i popieprzyć. Z oliwy, octu winnego i cukru zrobić sos. Polać ryż z warzywami, delikatnie wymieszać. Posypać posiekanymi ziołami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: domciak
domciak
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (72)
Skype 3535124
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)