Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Mike_THE_GR8
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
• Z makaronem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne danie do szybkiego przyrządzenia - a jego smak przekonał nawet mnie, który nie przepada za grzybami.

Potrzebne składniki

• Filet z kurczaka - 1 podwójny szt.
• Sos smietanowo-grzybowy - 1 op.
• Makaron penne - 1 op.
• Starty ser żółty - 15 dkg

Przydatne akcesoria

Duża patelnia, garnek do ugotowania makaronu

Etapy przyrządzania

1
Nastawić wodę na makaron, filety z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.
2
Pokrojonego kurczaka podsmażyć (sprawdź, czy nie zostały surowe kawałki) na oleju. Po podsmażeniu na patelnię wlej sos ze słoika i podsmaż jeszcze kilka minut gotując w tym czasie makaron.
3
Makaron odcedź a następnie wrzuć do większego garnka makaron i sos i delikatnie wymieszaj (na tyle delikatnie, żeby nie zmasakrować makaronu ;) ). Rozłóż na talerze, posyp żółtym serem.

Jak podawać?

Posypane startym żółtym serem

Uwagi

Do tego dania doskonale pasuje wino białe wytrawne lub półwytrawne. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher