B - 52

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Luzio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Czas przygotowania:
1 minuta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Słodki, ciężki coctail typu SHOT.

Potrzebne składniki

• Kahlua - 15 ml
• Bailey's Irish Cream - 15 ml
• Cointreau - 10 ml

Przydatne akcesoria

Odpowiedni kieliszek, rurka, łyżeczka do herbaty.

Etapy przyrządzania

1
Składniki ostrożnie układamy jeden na drugim. Używamy do tego łyżki barmańskiej, lesz ten sam rezultat uzyskamy stosując zwykłą łyżeczkę do herbaty.

Jak podawać?

Potawać w kieliszku z grubego szkła typu SHOT. Moze być zwykły kieliszek do wódki lecz wtedy nie radzę go podpalać.

Uwagi

Cointreau można podpalić aby uzyskać lepszy efekt przy podawaniu. Nie należy czekać długo aż kieliszek się nagrzeje. Podpalić bazpiśrednio przed sporzyciem. Używać rurki do wypicia coctailu. Należy uważać aby się nie poparzyć. Spożywać w rozsądnych ilościach. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Luzio
Luzio
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (19)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher