Pomidory w sosie rosyjskim

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pomidorki

Potrzebne składniki

• 500 g małych pomidorów
• 100 ml oleju słonecznikowego
• , 1 łyżka pasty pomidorowej
• 50 ml keczupu
• 2 łyżki miodu
• 1 cebula
• sól, pieprz, estragon

Etapy przyrządzania

1
Wybieramy małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie myjemy, sparzamy skórkę wrzątkiem, wkładamy na chwile do zimnej wody i obieramy. Przygotowujemy sos. Cebule drobno siekamy. Miód podgrzewamy, dobrze roztrzepujemy. Dokładnie mieszamy sól z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodajemy keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekana cebule. Pomidory wkładamy do salaterki, zalewamy sosem i odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher