|
||||||||||
Bułgarska sałatka z burakówKrótki opis potrawysałatkaPotrzebne składniki 350 g młodych buraków 2 korniszony 1 łyżeczka koperku 1 łyżeczka szczypiorku 2 łyżki octu winnego 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Młode gotujemy. Gdy będą miękkie odcedzamy i jeszcze ciepłe obieramy. Studzimy. Buraki i korniszony kroimy ostrym nożem w kostkę o wielkości 1 cm. Myjemy szczypiorek i koperek kroimy na drobne kawałki. Przygotowujemy sos. Rozcieramy sól i pieprz z octem. Dodajemy jogurt, mieszamy. Do buraków dodajemy korniszony i szczypiorek. Zalewamy sosem. Przekładamy do salaterki i posypujemy koperkiem. Wariant: do sałatki możemy dodać 500 g ugotowanych kartofli, pokrojonych w kostkę. Do tej sałatki należy przygotować podwójna ilość sosu.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|