Sos Agnes Sorell

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pycha!

Potrzebne składniki

• 4 jajka
• pół łyżeczki musztardy
• sok z 1/2 cytryny
• 150 ml oliwy z oliwek
• 2 gałązki pietruszki
• 1/4 pęczka pietruszki
• 4 - 5 liści bazylii
• sól
• pieprz cayenne

Etapy przyrządzania

1
Jajka gotować dokładnie 4 minuty, po czym schłodzić w zimnej wodzie. Przepołowić nożem, oddzielić żółtka od białek i przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać musztardę i sok z cytryny i tak jak przy przyrządzaniu majonezu, mieszając dodawać kropelka po kropelce oliwy. Zioła umyć, osuszyć. Liście pietruszki oddzielić od gałązek i posiekać drobno wraz z pozostałymi ziołami. Białka drobno pokroić i razem z ziołami dodać do sosu. Sos przyprawić solą i pieprzem cayenne.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher