Pascha

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Wielkanoc
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smakołyk z bakaliami na Wielkanocny stół

Potrzebne składniki

• mleko - 2 l
• kwaśna smietana - 1 szkl.
• jaja - 6 szt.
• masło - 1 kostka(i)
• cukier puder - niepełna szkl.
• bakalie (rodzynki, orzechy,morele, skórka z pomarańczy, gruszka, figi, wiśnie kandyzowane) - duża
• czkolada - 1/2 tabliczki

Przydatne akcesoria

Mikser, miska, tortownica lub inna forma

Etapy przyrządzania

1
Mleko zagotować, pod koniec wlawać rozmąconą kwaśną smietanę. Dodajemy po jednym jajku stale mieszając. Ogrzewamy na małym ogniu do uzyskania konsystencji sera. Następnie odcedzamy ser na durszlaku.
2
Ucieramy kostkę masła z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy odcedzony i ostudzony ser. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3
Do gotowej masy dodajemy czekoladę (najlepiej gorzką) i bakalie pokrojone w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do wybranej formy. Schładzamy przez 12h.

Jak podawać?

Paschę możemy zrobić na biszkopcie i zalać galaretką.

Uwagi

Paschę należy schłodzić i przechowywać w lodówce. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher