|
|||||||||
Tort wiórkowo-ananasowyKrótki opis potrawyToort w sam raz na urodziny :)Potrzebne składniki jaja - 9 szt. m±ka - 1,5 szkl. cukier - 2 szkl. ocet - 1 łyżeczka(i) woda - 1 łyżeczka(i) margaryna puszka ananasów budyń waniliowy wiórki kokosowe - 5 dag bita ¶mietana Etapy przyrządzania1
1. 5 jaj ucieramy ze szklank± cukru obiema m±kami łyżeczk± octu i wody. Dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia Pieczemy 25 minut w piekarniku w 180 C
2
2. Ananasy ods±czamy i na wodzie z tych ananasów gotujemy budyń. Studzimy. Ubijamy masło dodajemy łyżkę cukru , gotujemy budyń i 4 żółtka oraz drobno pokrajane ananasy.
3
3. 4 białka miksujmy ze szklank± cukru, dodajemy 5 dag wiórków kokosowych. Pieczemy 20 minut w 180C
4
4. Biszkopt przekładamy mas± kremu na to masę bezow± , dalej znów biszkopt a na wierzch bit± ¶mietanę.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |