Zupa wiejska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anlolek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupka dobra na obiad.

Potrzebne składniki

• duże ziemniaki - 4
• marchew - 1
• pietruszka - 1
• kawałek selera
• mała kapusta włoska - 1/4
• nać selera
• posiekane pieczarki - 1 szkl.
• mąka - 1 łyżka(i)
• cebula - 1
• smalec lub masło - 3 łyżka(i)
• pieprz
• sól
• majeranek
• kminek
• ząbki czosnku - 2

Przydatne akcesoria

-nóż
-deska do krojenia
-garnek
-patelnia lub rondelek
-tarka

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, wrzucić do wody z paroma ziarnkami kminku. Gotować 10 min. i odstawić. Pozostałe warzywa umyć, obrać, opłukać i pokrajać w kostkę. Na części tłuszczu zarumienić posiekaną cebulę, włożyć do niej warzywa, podsmażyć, oprószyć mąką, zalać wywarem z ziemniaków i na małym ogniu gotować około 30 min. Dodać pieczarki, czosnek utarty z solą, szczyptą pieprzu, majeranku, posiekaną natką selera i ziemniaki. Wszystko przez chwilę pogotować. Można dodać kostkę bulionową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: anlolek
anlolek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (11)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher