Zapiekanka z pieczarkami, boczkiem i kiełbasą

Aktualna ocena: 4.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Prosta zapiekana, którą na pewno polubi Twoja rodzina!

Potrzebne składniki

• Ziemniaki - 1 kg
• Pieczarki - 10 dkg
• Cebula - 1 szt.
• Kiełbasa (taka jaką lubisz) - 30 dkg
• Boczek wędzony, gotowany - 30 dkg
• Jaja - 4 szt.
• Śmietana zwykła - 0,5 szkl.
• Ser żółty (najlepiej ostry) - 30 dkg
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki ugotować, po ostudzeniu pokroić w plastry. Na patelni usmażyć pokrojąną w półksiężyce cebulkę. Boczek i kiełbasę pokroić w grubą kostkę i dorzucić do cebuli. Pieczarki udusić ze szczyptą vegety.
2
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, na to położyć boczek i kiełbasę. Przykryć warstwą ziemniaków. Jajka rozbełtać ze śmietaną, zalać zapiekankę. Wierzch posypać startym serem i zapiekać 30min. w 180 st.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher