Zupa serowo-pieczarkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: konsta
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa z trzema wariantami "bazy" od szybkiej do wymagaj±cej troszkę więcej czasu. Wybierz wariant najlepszy dla siebie.

Potrzebne składniki

• pieczarki - 20 dag
• masło - 4 dag
• włoszczyna - 1 op.
• lub zupa pieczarkowa w torebce - 1 op.
• lub kostak rosołowa - 3-4 szt.
• trój±ty serka topionego - 6 szt.
• sól, pieprz, jarzynka

Przydatne akcesoria

garnek, patelnia, nóż, łyżka :)

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i dusimy na rozgrzanym tłuszczu.
2
Wersja 1 najprostsza: Zupę z torebki przygotować według przepisu na opakowaniu . W tej zupie rozpuszczamy serki topione. Na koniec dodajemy uduszone pieczarki i doprawiamy do smaku.
3
Wersja 2: Do 2 litrów wrz±cej wody dodajemy kostki rosołowe. Tak jak wyżej , w rosole rozpuszczamy serki potem dodajemy pieczarki, doprawiamy i gotowe.
4
Wersja 3 "najtrudniejszy" Z włoszczyzny i 2 l wody gotujemy wywar. W wywarze rozpuszczamy serki topione. Dodajemy uduszone pieczarki, doprawiamy do smaku.
5
Zupkę podajemy z makaronem:) Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)