|
|||||||||
Jajka w sosie ¶mietanowymKrótki opis potrawyJajka w sosie ¶mietanowymPotrzebne składniki 6 jaj na twardo, 20 dag gęstej ¶mietany, 5 dag chrzanu startego, sól cukier ocet. Etapy przyrządzania2
Sporz±dzić gęsty sos: do ¶mietany dodać utarty chrzan, sól, ocet i cukier do smaku . Jaja ułożyć na małym, prostok±tnym półmisku, kład±c jedno obok drugiego leż±co .Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi. Posypać drobno krajan± zielenin±, zwłaszcza koperkiem.Półmisek przybrać listkami sałaty i rzodkiewk±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |