Jaja po irlandzku

Aktualna ocena: 1.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jaja po irlandzku

Potrzebne składniki

• 4 jaja
• 4 piastry bekonu,
• łyżeczka oliwy,
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Patelnię smarujemy oliwą, rozgrzewamy i wykładamy bekon. Na lekko zrumieniony wbijamy jaja, smażymy na małym ogniu do czasu, aż białko się zetnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Jak podawać?

Podawaj z kaszą gryczaną i kefirem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher