|
||||||||||
Kruche ciasteczkaKrótki opis potrawyKruche ciasteczkaPotrzebne składniki Ciasto: ok. 3 ½ szklanki mąki pszennej 25 dag margaryny 1 szklanka śmietany 18% Ponadto: 1 słoik dżemu truskawkowego cukier puder Etapy przyrządzania1
Mąkę pszenną posiekać z miękką margaryną i śmietaną. Wyrobić miękkie ciasto i schłodzić w lodówce. Następnie cienko rozwałkować i szklanką wykrawać pełne krążki, a w co drugim krążku wykrawać kieliszkiem dziurkę. Ciasteczka nakłuć widelcem.
Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i układać na niej ciasteczka. Piec około 10-15 minut w temperaturze około 180 °C. Ostudzić.
Krążki z dziurką można posypać cukrem pudrem. Pełne krążki smarować dżemem, a na nie kłaść krążki z dziurką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|