Jajecznica na boczku

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Najlepsza jajecznica:)

Potrzebne składniki

• jajka - 2 szt.
• boczek wędzony - 2 plasterki
• szczypior
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Plastry boczku kroimy w kostkę i smażymy bez tłuszczu na patelni aż ładnie się zrumienią. Najlepiej patelnię przykryć, żeby nic nie rozbiegało się po kuchni;) Po ok. 10 minutach wbijamy jajka i smażymy. Jajecznicę możemy posolić, jednak zwykle boczek jest słony sam w sobie więc, trezba uważać aby nie przesadzić. Szczyiorek płuczemy, drobno siekamy i posypujemy jajecznicę.

Jak podawać?

Podawać ze świeżym pieczywkiem, najlepiej domowym:] Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher