zupa ogórkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szybka

Potrzebne składniki

• kiszone ogórki
• serki topione - 2 szt.
• kwas z ogórków - 1 szkl.
• bulion - 4 szkl.
• śmietana - 1/2 szkl.
• makaron lub ziemniak
• szynka podsmażona - 2 plastry

Etapy przyrządzania

1
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w bulionie do miękkości (ok. 30 minutek). Gdy będą miękkie odlewamy troszkę zupy i rozpuszczamy w niej serki topione. Do zupy dolewamy kwas z ogórków, serki i rozbełtaną śmietanę. Już nie ma potrzeby zagotowywania. Doprawiamy do smaku jeśli trzeba by było (serki topione i kwas ogórkowy same w sobie są już słone)i podajemy z makaronem posypaną siekaną zieleninką i szynką pokrojoną w kosteczkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher