|
||||||||||
sałatka z serem RoquefortKrótki opis potrawybardzo wykwintne daniePotrzebne składniki orzechy włoskie cykoria gruszki ser Requefort natka pietruszki estragon ocet winny oliwa z oliwek olej w orzechów włoskich sól Etapy przyrządzania1
Przygotowanie:
Rozłupać orzechy i wyjąć z nich jądro. Orzechy pokroić lub podzielić na połówki. Cykorię umyć ,wysuszyć i podzielić na listki. Ułożyć ją na talerzach. Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć z nich pestki.
Każdą ćwiartkę gruszki pokroić na trzy plastry i położyć na cykorii. Posypać orzechami. Ser rozgnieść i rozrzucić na orzechach i gruszkach. Zioła opłukać i osuszyć. Oderwać listki do przybrania.
Sos:
Ocet wlać do miseczki, dodać sól, olej oraz oliwę. Ubić na jednolity sosNastępnie polewać nim każdą porcję sałatki. Posypać dla ozdoby listkami trybuli i estragonu. Do tego można podać delikatny drink. Potrzebna będzie butelka półsłodkiego szampana i sok z mandarynek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|