|
||||||||||
FASOLAKrótki opis potrawyDanie bez mięsnePotrzebne składniki fasola strączki - 1 1/2 kg oliwa - 1 filiżanka cebula pokrojona - 1 szt. szczypiorek pokrojony - 4 szt. pomidory zmielone - 750 g czosnek - 3 natka pietruszk - 1/2 fliżanki sól, piperz Etapy przyrządzania1
Fasolę oczyścić, umyć i przeciąć na pół. Do garnka wlać oliwę, wrzucić szczypiorek z czosnkiem pokrojonym. Wlać pomidory i dusić 10 minut. Następnie wrzucić fasolkę i resztę składników oraz wlać 1 filiżankę wody. Gotować aż do miękkości fasolki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|