Surówka z kapusty

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Popularna surówka pasuj±ca do dań z mięsem drobiowym i wieprzowym.

Potrzebne składniki

• Główka kapusty (mała) - 1 szt.
• Marchewka - 2 szt.
• Cebula mała - 1 szt.
• Sól
• Sos winegret

Przydatne akcesoria

Szatkownica, tarka o grubych oczkach, miska, nóż, deska do krojenia.

Etapy przyrządzania

1
Kapustę cienko poszatkować, wymieszac z sol± i odstawić na godzinę, następnie porz±dnie odcisn±ć. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach tak, żeby otrzymać długie piórka. Cebulę drobno posiekać i wraz z marchewk± dodać do kapusty. Wlać sos winegret, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)