Deser serowo-miodowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

łatwe, średnio kaloryczne, tanie.

Potrzebne składniki

• pojemnik serka homogenizowanego
• 2 łyzki pełnego mleka lub słodkiej smietanki
• łyżeczka cukru
• łyżeczka cukru waniliowego
• 1/3 łyżeczki cynamonu
• sok z 1/2 cytryny
• duż łyzka płynnego miodu
• rurki waflowe lub kruche ciasteczka do przybrania

Etapy przyrządzania

1
Składniki deseru umieszczamy w malakserze i na średnich obrotach ubijamy na gęsty, jednolity puch. rozkładamy do pucharków, wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy udekorowane rurkami waflowymi lub kruchymi ciasteczkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher