|
||||||||||
Oliwa z ziołamiKrótki opis potrawyOliwa z ziołamiPotrzebne składniki czosnek - 4 ząbki gałązki tymianku świeże - kilka oliwa - 1/4 l szalotka - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1) Czosnek obieramy z osłonek. Tymianek płuczemy i osuszamy delikatnie. Szalotkę obieramy.
2
2) Do butelki z dość szeroką szyjką wkładamy przygotowane składniki. Zalewamy oliwą i szczelnie zamykamy. Butelkę chowamy w chłodnym i ciemnym miejscu. Po ok. 2 tygodniach nadaje się do użycia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|