Jajka faszerowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Lucy
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Danie szybkie i smaczne

Potrzebne składniki

• jajka - 6 szt.
• czerstwa bułka - pół szt.
• mleko - 10 łyżka(i)
• masło - 1 łyżeczka(i)
• zielenina wg uznania - 1 łyżka(i)
• sól, pieprz itp. - do smaku szczypta(y)
• bułka tarta - 3 łyżka(i)
• tłuszcz do smażenia - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
Ugotuj 5 jajek na twardo.
2
Przekrój jajka na połówki razem ze skorupkami i wybierz zawartość skorupek.
3
Czerstwą bułkę namocz w mleku.
4
Przekręć przez maszynkę jajka na twardo i odciśniętą bułkę.
5
Dokładnie wymieszaj zmieloną masę z surowym jajkiem, łyżeczką masła, przyprawami i posiekaną zieleniną.
6
Napełnij skorupki powstałą masą i wyrównaj ich powierzchnię.
7
Zmocz powierzchnię masy w mleku, a następnie w bułce tartej.
8
Usmaż jajka, kładąc powierzchnią masy do spodu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Lucy
Lucy
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (4)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher