Arbuz w rumie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Arbuz i rum. Alkoholowy deser tylko dla dorosłych.

Potrzebne składniki

• Dojrzały arbuz - 3-4 kg
• Biały rum - 1-1,5 szkl.
• Cukier puder - 1/3 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Arbuza odcinamy od skórki, usuwamy pestki i kroimy w 1 centymetrowe kawałki. Wkładamy do dużego naczynia, posypujemy cukrem i zalewamy rumem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin od czasu do czasu mieszając.

Jak podawać?

W miseczkach lub w szklankach + łyżeczki.

Uwagi

Jeśli arbuz jest bardzo słodki rezygnujemy z cukru. Ilość rumu dostosowujemy do własnych upodobań. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher