Tajska potrawka z indykiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smakowity indyk w sosie z mleka kokosowego.

Potrzebne składniki

• Mięso z udźca indyka - 50 dag
• Pomidory koktajlowe - 25 dag
• Marchew - 2 szt.
• Cebula - 1 duża szt.
• Oliwa - 2 łyżka(i)
• Curry - 1 łyżka(i)
• Mleko kokosowe - 200 ml
• bulion drobiowy - 100 ml
• Sok z limonki
• Pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Marchew obrać i pokroić w ok. 0,5 cm talarki, gotować na patelni ok. 10 min. odstawić. Mięso umyć, oddzielić od ewentualnych kości i chrząstek, pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy indyka, aż nabierze złotego koloru. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę cebulę i wsypać curry i posolić. Całość gotować 5-10 min.
2
Następnie wlać mleko kokosowe, dodać wcześniej podgotowaną marchew oraz umyte pomidorki, polać bulionem, zamieszać i gotować 10 min. Na koniec danie przyprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Uwagi

Przepis zaczerpnięty z pisma Moje gotowanie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher