|
|||||||||
KurczaPaka na zielonej pierzynceKrótki opis potrawyFilet z kurczaka ze szpinakiemPotrzebne składniki filet z kurczaka - 2 szt. szpinak - 500 g ser typu camember - 1 szt. jajka - 1-2 szt. chleb pszenny - 1 szt. sól pieprz olej papryka mielona czosnek - 2 z±bek(z±bki) cebula - 1 szt. ¶mietana kwa¶na - 1-2 łyżka(i) Przydatne akcesoriaDwie patelnie + rondelekEtapy przyrządzania1
Na roztopione masło dodać szpinak pokrojon± cebulę i wgnieciony czosnek wszystko dusić do miękko¶ci w ostatnim etapie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać ¶mietanę która powinna się zredukować i zagę¶cić.
Filety opłukać zrobić nożem naci±ć kieszonki i nadziać serem oprószyć delikatnie m±k± i pieprzem oraz sol± >Rozgrzać patelnie z olejem i smażyć aż do miękko¶ci.
Rozbić jajka i roztrzepać dodać sól i pieprz oraz słodk± lub pikantn± paprykę panierować kromki pieczywa pszennego i upiec na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?Na ciepłoUwagiPrzepis podpatrzyłem w TVP Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |